12 Ocak 2021 VIOP 30 Analizi
12 Ocak 2021 VIOP 30 Analizi Şubat ayı vadeli endeks 30 kontratı haftanın ilk işlem gününü %0.87 düşüşle 1.701 seviyesinde tamamladı.
Haftanın ilk işlem gününe küresel piyasalar moralsiz başladı. Aşı gelişmelerine karşın artmaya devam eden koronavirüs vakaları endişe yaratmaya devam ederken diğer yandan ABD’de yükselen tahvil faizleriyle Dolar’da oluşan yükseliş eğilimi riskli varlıkların satışlarıyla birlikte gözlendi.
Daha yüksek miktarlı teşvik beklentileri Biden ile birlikte artmış olsa da ABD’de 6 Ocak’taki Senato baskını sonrası kaos ortamı devam ediyor. Faizlerdeki yükseliş ve salgın gelişmeleriyle birlikte bu kanatta yaşanacak olası gerilim artışları riskli varlıklardan çıkışların sürmesine neden olabilir. Kontratta dün 1.720-1.725 seviyelerinde dirençle karşılaşıldığı gözleniyor. Bugün ise dış piyasaların fiyatlamasına bağlı olarak dün yaşanan kısmi düzeltmenin devamı meydana gelebilir.
Güne düşüşle başlayan ve gün içerisinde satış eğilimli seyreden kontrat günü de ekside noktaladı. Kontratta düşüş hareketinin sürmesi halinde 1.680 ve 1.650 destek seviyelerini takip edeceğiz. Oluşabilecek tepki hareketine bağlı yükseliş eğilimi oluşması durumunda ise kontratta 1.735 ve 1.750 direnç seviyeleri test edilebilir.
Destekler: 1.695 / 1.687 / 1.680
Dirençler: 1.735 / 1.750 / 1.765
Yazılarımız Bilgilendirme Amacıyla Yazılmaktadır. Yatırım Tavsiyesi Değildir.