29 Ocak 2021 Vadeli İşlem Analizi Ons Altın
29 Ocak 2021 Vadeli İşlem Analizi Ons Altın Şubat ayı vadeli Altın kontratı, önceki işlem gününü %0.53 düşüşle 1.845,75 seviyesinde tamamladı. Altın fiyatları Çarşamba günü, ABD’nin teşvik hamlesine ilişkin endişeler ve piyasaların FED’in son politika kararını beklerken Dolar’ın yukarı yönlü hareketi nedeniyle bir haftanın en düşük seviyesine geriledi. FED dün beklendiği gibi faiz ve varlık alım miktarında değişikliğe gitmedi.
Powell ise açıklamalarında destekleyici politikaların süreceğine dair mesajlarını yineledi. Ekonomide şu anda aşılamadan daha önemli bir şey yok, pandemiyi geride bırakmamız gerekli diyen Powell, ”varlık fiyatlarında son aylardaki hareketlerin arkasındaki etken para politikası değil, mali politika ve aşılamaya yönelik beklentilerdi,” açıklamasını yaptı. Bu beklentiler canlı kaldıkça Altın fiyatları yukarı yönlü eğilimini sürdürecektir.
Güne düşüşle başlangıç yapan kontrat gün içerisinde ABD piyasalarında FED kararları, Biden’ın teşvik beklentileri ve virüs gelişmeleriyle günü yine düşüşle tamamladı. Yükselişin oluşması halinde 1860 ve geçilebilirse 1870 direnç seviyeleri test edilebilir. Düşüşlerin yeniden oluşmsı durumunda ise 1835 ve 1825 destek seviyelerini takip edeceğiz.
Destekler: 1835 / 1825 / 1816
Dirençler: 1860 / 1870 / 1882
Yazılarımız Bilgilendirme Amacıyla Yazılmaktadır. Yatırım Tavsiyesi Değildir.