Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile Telefonda Görüşme Sağladı
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı olan Vladimir Putin ile telefonda görüşme sağladı.
İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmeye bakıldığında, Erdoğan ile Putin konuşmasında, turizm, ulaştırma, enerji ve ekonomi ile birlikte birçok hususta iki ülke bağlarını geliştirecek noktalar değerlendirilerek, küresel çapta etki gösteren yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisine karşı iş birliği konuları ele alındı.
Doğu Akdeniz ve Libya‘da izlenen gündemin de ele alındığı konuşmada, iki devlet lideri yakın iş birliğini ve iletişimi sağlıklı devam ettirmenin öneminin altı çizildi.
Konuma sırasında iki devlet lideri, Suriye’de devam eden duruma dair Türkiye ve Rusya arasında askeri ve diplomatik noktalara dair görüşmelerin sürdürülmesi noktasını önemle vurguladı.