Suudi Arabistan’da Milyarlarca Dolarlık Yolsuzluk
Suudi yetkililerin yaptığı araştırmalar sonucunda, iş adamları ve banka memurlarının suç örgütü kurduğu ortaya çıktı. Vurgunun değeri 3 milyar lirayı aştı.
İş adamları, bazı banka çalışanları, Suudi mafyası ve ülkede yaşayanların da aralarında bulunduğu belirtilen olayda söz konusu çetenin bilinmeyen kaynaklardan para akladığı ve bu parayı ülke dışına gönderdiğini belirtildi.
Suudi Arabistan emniyeti, bankaya para götüren 5 kişinin yanı sıra 7 iş adamı, 12 banka çalışanı ve 1 emniyet müdürünü tutukladı.
Geçtiğimiz Sene 100 Milyar Dolarlık Bir Operasyon Daha Olmuştu
Bu operasyon Suudi Arabistan’da ilk değil. Geçtiğimiz senelerde Suudi Arabistan’da düzenlenen yolsuzlukla mücadele operasyonda 106,6 milyar dolar fazla miktarda paranın hazineye geri kazandırıldığı belirtilmişti. Suudi Arabistan emniyeti bazıları şahitlik için olmak üzere 381 kişinin ifadesine başvurmuştu. Yapılan operasyonda hazineye kripto para, şirket, nakit ve diğer şekillerde 106,6 milyar dolardan fazla parayı geri aldıklarını belirtti.
Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz tarafından 4 Kasım 2017’de yayımlanan kraliyet kararnameleriyle Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu kurulmuştu. Kuruluşundan bu yana yakaladıkları toplam yolsuzluk 103 milyar doları bulmuş oldu.